AwardsWe are (gold) Awarded!

We are (gold) Awarded!

C_ηκώσαμε το χρυσό στα φετινά Indie Awards – τα βραβεία που είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στα ανεξάρτητα agencies.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδιάσαμε για τις @yperoxes
μια καμπάνια που δεν αφορούσε τίτλους και ρόλους αλλά είχε ως στόχο να κάνει το κοινό να προβληματιστεί, να τοποθετηθεί σε σχέση με την ισότητα και να αντιληφθεί τη στάση της κοινωνίας απέναντι στη γυναίκα.

Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι το συμβολικό πλαίσιο της κάμερας όπου μας καταγράφει, μας αιφνιδιάζει και μας ρωτά. Τα ανάποδα εισαγωγικά αποδοκιμάζουν οποιαδήποτε φράση ρατσισμού σχετικά με τη θέση των γυναικών και των θυληκοτήτων, από το 1928 έως το 2023. Τα βελάκια που δείχνουν μπροστά αφήνουν την ελπίδα πως η κοινωνία και οι αντιλήψεις της θα επαναπροσδιοριστούν. Η κάμερα μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο κυριολεκτικα και μεταφορικά. Αποδοκιμάζουμε τις απαρχαιωμένες απόψεις και προσπαθούμε για ένα καλύτερο παρόν.

 

 

Τα σύμβολα δείχνουν μπροστά. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τις απόψεις μας. Η κάμερα γράφει, μας τραβάει και μας φέρνει προ απροόπτου σαν να έρχεται κάποιος και την κρατάει μπροστά μας. Κάποιος μας ρωτάει κάτι. Έχουμε μια υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και η κάμερα είναι εδώ για να μας ωθήσει να πάρουμε τη στάση που οφείλουμε να έχουμε.

Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε στις εικαστικές προτάσεις αφορά αποχρώσεις του μωβ. Βασική απόχρωση είναι η Cosmic Cobalt #332C82, ένα χρώμα με πολλή δύναμη και χαρακτηριστική παρουσία, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια ημέρα όπως αυτή της 8ης Μαρτίου. Το πορτοκαλί ωςι ένα ενεργητικό χρώμα αναπαριστά τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα, την αποφασιστικότητα, την προσέλκυση, την επιτυχία και την ενθάρρυνση. Στοιχεία που δε θα έπρεπε να λείπουν από τις ζωές καμίας γυναίκας.

 

 

Για πρώτη φορά στο μετρό Αθηνών φιλοξενήθηκε καμπάνια για την ισότητα των δύο φύλων ενώ η χρήση QR Code και στις 66 στάσεις του Μετρό Αθηνών έδωσε τη δυνατότητα η καμπάνια να είναι πλήρως διαδραστική με πολυάριθμες συμμετοχές γυναικών και ανδρών στη συζήτηση γύρω από την ισότητα των φύλων.

Η στάση μας αυτή επιβραβεύτηκε..Άλλωστε πίσω από κάθε πετυχημένο C_reative Project βρίσκονται πολλές Υπέροχες Γυναίκες!

Περισσότερα εδώ: @weare.thecreatives

 

Tags:
SC_roll up Drag C_lick